Vorige pagina

Herbestemming met nieuwbouw in een kerk in Haarlem centrum

Onze opdrachtgever heeft in het centrum van Haarlem een kerk gekocht met het idee om deze als hoofdvestiging voor zijn bedrijf te gebruiken. In een bouwteam met onze opdrachtgever en Collo Architecten hebben wij een plan gemaakt om de kerk te restaureren en genoeg vierkant meters vloer oppervlakte te creëren om aan het plan van eisen te voldoen.

Tijdens een constructief onderzoek bleek dat de dakconstructie van de kerk niet meer voldeed. Hierop is een ontwerp gemaakt van een nieuwbouw toren met werkplekken die door het plafond van de kerk heen, d.m.v. een paddenstoelconstructie, het dak van de kerk draagt.

Wij hebben een nieuwbouw gebouwd met veel glas, die te betreden is d.m.v. twee loopbruggen. Bestaande elementen van de kerk zijn hergebruikt en gerestaureerd. Zo hebben wij de balustrade hersteld en op moeten hogen om aan de huidige eisen van het bouwbesluit te voldoen, alle kozijnen vervangen zonder van de oorspronkelijke uitstraling af te wijken en een goederen lift geïnstalleerd naar de bergzolder.

Al met al een uitdagend project om een nieuwbouw kantoorcomplex te bouwen in een bestaande kerk, met alle logistieke uitdagingen van dien.

Een leuke foot note is dat we met dit project in een vaktijdschrift hebben gestaan.

Slogan tekst

Bellaart bouwt waar anderen ophouden

  • Hoge kwaliteit
  • Professionele samenwerking
  • Uitgebreide technische kennis
  • Uitdaging aangaan
  • Moderne werkwijze
  • Duurzaam bouwen
  • Gemotiveerde technisch onderlegde vaklieden
  • Maatoplossingen
Bellaart Bouw logo
Bellaart Bouw

Copyright © Bellaart Bouw 1923 - 2018 Alle rechten voorbehouden | Sitemap | Privacyverklaring

Website door Designpro.nl